Секција – ПРИРОДА НА ДЛАНУ

Посета одељењу 2/1

Чланови секције за физику и хемију одржали су неколико огледа млађим разредима,тачније одељењу 2/1, учитељице Лидије Стојановић.
Ученици су били веома заинтересовани јер су те огледе видели први пут.Било је веома забавно и узбудљиво.У извођењу огледа помагале су нам и наставница хемије Александра Милосављевић и наставница физике Татјана Мишић.
Деци се највише допао оглед ,,Торнадо у боци”. Стално су запиткивали шта и како, а ми смо се трудили да им што боље објаснимо како би они то разумели. Наравно они су пробали и видели да је све то могуће и да није никаква чаролија.
Ево неколико фотографија огледа.

Марко Михајловић 8/3

  Посета Природно математичком факултету у Нишу

Дана 24.11.2011. године шеснаест ученика 7. и 8. разреда са наставницима посетило је Природно математички факултет у Нишу.
Посетили смо лабораторију за физику у којој је одрађено и пар лабораторијских вежби, а након тога смо присуствовали предавању проф.др Љубише Нешића.
У лабораторији смо рачунали брзину математичког клатна и посматрали формирање сенке. У извођењу тих вежби помагао нам је проф.др Миодраг Радовић. Заједно са професором долазили до решења који су нам тога дана била потребна. Мерили смо број осцилација математичког клатна за одређено време, и колико је времана потребно да се изврши једна потпуна осцилација.
Проф.др Љубиша Нешић одржао је предавање о структури атома под називом ,,Гледање невидљивог“. Његово предавање било је веома занимљиво и говори о томе како су настали атоми. Како су, по мишљењу тадашњих угледних физичара и хемичара, изгледали и да ли је њихово тврђење било тачно.
То је била наша посета Природно математичком факултету у Нишу, где смо на примерима у којима смо и ми учествовали видели интересантне ствари и одгледали занимљиво предавање о атомима.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s