Интервјуи путем Скајпа

У уторак 26.11.2013. у 17 часова по нашем времену ( а у 9 часова ујутру по америчком времену), Вршњачки тим за ПО је интервјуисао на енглеском језику господина Тома Кемпбела из Аризоне који је по занимању ронилац и подводни сниматељ. Иако је у пензији, он се и даље бави овим необичним послом јер је роњење, како сам каже, за њега страст и задовољство а не само посао. Добитник је престижних награда за фотографију, аутор је неколико насловних страна научних часописа а снимао је емисије о ајкулама и морском свету за познате ТВ станице као што су: BBC, National Geographic, Animal Planet. О њему можете више сазнати на сајтoвима – http://tomcampbell.com/  и http://www.ocean-gems.org/

Capture

У понедељак 02.12.2013. у 15 часова по нашем (а у 9 ујутру по америчком ) времену,
директно из Биминија на Бахамима, 80 км далеко од Мајамија на Флориди,
као госта у нашој учионици угостили смо Џилијан Морис , маринског биолога и подводног сниматеља.
Чланови Вршњачког тима за ПО су имали прилику да сазнају нешто више о овом занимљивом позиву којим се Џилијан  бави као и да виде неке фотографије ајкула које је она направила а такође и нешто од опреме за подводно снимање коју она користи. О њој и њеном раду можете више сазнати на линку : http://www.oceanicallstars.com/Oceanicallstars%20web%20site/Jillian%20Morris.html

——————————————————————————————————————————————————

У среду 12.02.2014. онлајн гост у нашој учионици био је Милош Петровић, блогер,предавач, власник агенције MWEB из Бора, организатор конференције WEBDAN.Вршњачки тим за ПО је имао прилику да се информише о послу који укључује интернет маркетинг и креирање сајтова.

——————————————————————————————————————————————————-

Истог дана, ученици наше школе су имали још један реални сусрет на страном језику, овога пута су се распитивали о занимању НОВИНАР на немачком језику.

******************************************************************************************************************

У среду 26.фебруара, Вршњачки тим за ПО је интервјуисао госпођу Џенифер Фокс (Jennifer Fox) из Мисурија у  Америци, професорку на Универзитету.  Њен посао подразумева предавања и рад са студентима који се спремају за позив учитеља/наставника.page

Наш интервју је емитован УЖИВО на јутјуб каналу и пратили су га и ученици ОШ „Сретен Младеновић – Мика“ из Ниша , са наставницом енглеског језика Маријом Трајковић, у мултимедијалној учионици.

**************************

У среду 12.03.2014. Вршњачки тим је интервјуисао господина Грејема Едварда из Канаде, који тренутно ради у Софији у Бугарској. Његово занимање је ДИГИТАЛНИ МАРКЕТИНГ МЕНАЏЕР а то конкретније значи да се бави рекламирањем на интернету (рекламе за факултете и друге образовне установе). Осим овог посла, он је и професионални свирач гајди.

pagephotosource: http://bagpiper.weebly.com/gallery.html

 

******************************

08.04.2014. чланови Вршњачког ПО тима интервјуисали су ренџера запосленог у Националном парку Јелоустон у Америци.

Ренџер Мајк је представио свој посао уз неколико фотографија и објаснио да ни након 5 година колико се бави овим послом није успео да обиђе све делове парка. Најопаснија животиња у парку, по његовом мишљењу је буфало, јер је непредвидив.

ranger mike

********************************************************

У уторак 15.априла 2014. гост на часу историје у 8/1

био је Небојша Дамњановић, кустос Историјског музеја Србије у Београду. (http://www.imus.org.rs/)
Он је путем Скајпа разговарао са ученицима о поставци музеја а затим и о свом занимању и детаљима везаним за посао кустоса.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s