Европски дан језика – 26.септембар

Ове године је у нашој школи по први пут обележен 26.септембар-Еврoпски дан језика, кроз низ занимљивих активности. Наставници страних језика, уз подршку наставника српског језика и ликовне културе, организовали су са тридесетак ученика-волонтера креативне радионице на тему „Језик нас спаја“.

Ученици су иписивали на балонима поруке – ЗДРАВО, ДОБРО ДОШЛИ, ВОЛИМ ТЕ, РАЗГОВАРАЈ СА МНОМ – на неколико различитих језика, и делили балоне ученицима млађих разреда. На „зиду“ који је био направљен за ту прилику, залепљени су разнобојни стикери на којима су ученици  исписивали своју омиљену реч на било ком страном језику. У холу школе је била постављена изложба ученичких ликовних радова на тему „Језик нас спаја“ што је уједно био и назив акције којом је обележен Дан језика. Такође, посетиоци су могли да погледају паное које су направили ученици-волoнтери на којима су биле написане пословице на српском, енглеском, руском и немачком језику. Ученици-волонтери су посетиоцима делили флајере са подацима о Европском дану језика.

      

Акцију је спонзорисала издавачка кућа „Pearson Longman“ која је школској библиотеци поклонила 14 класика на енглеском језику, прилагођених нивоу знања деце основношколског узраста, а ученицима-волонтерма блок за писање и оловку.

Медијске куће ТВ5 и НТВ су направиле кратке телевизијске репортаже, а нишке Народне новине су такође пропратиле нашу акцију најавом и извештајем о одржаној акцији.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s