5.фебруар – Дан дигиталног учења

fablevision_digital_learning_day_2014_banner

Данас су ученици 7/1 и 7/2 активностима на часу енглеског језика, заједно са наставницом Аном Живковић, учествовали у глобалном обележавању ДАНА ДИГИТАЛНОГ УЧЕЊА – Digital Learning Day 2014.

Ову вест прочитајте на енглеском језику ОВДЕ.

Наша активност је регистрована на званичном сајту организатора, и поред ЕТШ „Никола Тесла“ ми смо једини учесници из Србије. ( http://digitallearningday.org/index.php?cID=834&q=&sortBy=32&sortOrder=ASC&ccm_paging_p=3 )

Capture

Шта смо радили на часу? Овога пута, ученицима је било дозвољено коришћење мобилних телефона и интернета јер је активност била упознавање друштвене мреже ТВИТЕР као извора  линкова и информација корисних за учење енглеског језика. Ученици су направили своје налоге и задатак је био да пронађу и „прате“ 5 корисника: @oscegar, @teacherka, @rsBritish, @LearnEnglish_BC , @NHM_London. Објашњено им је како могу сами пронаћи друге интересантне кориснике од којих могу сазнати више о областима које их интересују.

Capture1

Други део часа је био посвећен гледању видео записа о Малали Јусуфзаи што ће бити тема дискусије на наредном часу енглеског језика. Више о њој прочитајте овде.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s