Kенгур без граница

Друштво математичара Србије, с одобрењем Међународне асоцијације „Кенгур без граница“ са центром у Паризу, од школске 2006/2007. године организујe у Србији Међународно математичко такмичење „Кенгур без граница“.

Циљ такмичења је повећање интересовања за математичке и природне науке, као и степен логичког и комбинаторног мишљења, разумевања текстова и коришћења стеченог математичког знања.

У оквиру такмичења ученици у целом свету, у преко 60 држава, у исто време размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке. На претходном такмичењу 2013. године, учествовало је преко 5 милиона ученика из Русије, Немачке, Пољске, Италије, Венецуеле, Бразила, Maђарске, Белорусије, Чешке, Француске, Порто Рика, Холандије, Србије, Ирана, Кипра и тако даље. Детаљније информације можете наћи на сајту http://www.math-ksf.org/.

 

ДАТУМ И ВРЕМЕ ТАКМИЧЕЊА – јединствено је у целом свету:

20. март 2014. године (трећи четвртак у марту) у 10.00 часова

Ученици се такмиче од 1. разреда основне (први разред први пут у Србији ове године)

Ово је једнокружно тест такмичење, у трајању од 90 минута. Сваки задатак има 5 понуђених одговора од којих је само један тачан. Тест садржи 30 задатака са три степена тежине (по 10 задатака). Изузетак су ученици 1, 2, 3, и 4. разреда основне школе. Ученици 3. и 4. разреда основне школе треба да одговоре на 24 питања за 75 минута и за њих су задаци подељени по тежини на групе са пo 8 задатака. Ученици 1. и 2. разреда основних школа добијају 18 занимљивих задатака, подељених у три групе по 6 задатака, које треба да реше за 60 минута.

Резултате такмичења се могу очекивати у мају и биће доступни на сајту Друштва математичара http://www.dms.rs/

Почетком јуна, у нашој школи ће се по пети пут одржати додела награда и диплома, а присуствоваће учесници Кенгур такмичења из школа са територије југоисточне Србије.

фото и текст преузети са сајта: http://www.dms.rs/DMS/html/kengur/index.html

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s