Пројекат „ВРАТИМО СПОРТ У ШКОЛЕ“

11.09.2014. Пројекат „ВРАТИМО СПОРТ У ШКОЛЕ“

Свечаност је одржана у 10:00 у Београду на факултету спорта и физичке културе-„Старом Дифу“, дана 11.09.2014.године са представницима основних школа из целе Србије, на позив министарства спорта.
Ниш су представљали наставница физичког васпитања из ОШ „Чегар“-Јелена Шврака-Ћирић и представник Пројекта „Вратимо спорт у школе“-Драган Кантар. Пројекат је кренуо од 2014.године. Њиме је била обухваћена цела Србија. Циљ пројекта је да деца вежбају два пута недељно: 1. и 2.разред, 3. и 4. разред.
Вежбањем је обухваћен узраст од 1 – 4. разреда, а заступљени су сви спортови: полигони, спортови са лоптом, без лопте, разне окретне игре.
У нашој школи овај Пројекат живи од марта 2014.године( има 60 полазника, по 30 ученика у 2 групе, 1. и 2. разред и 3. и 4.)
Добили смо на поклон спортске реквизите у вредности од 1600 евра: вијаче, чуњеве, лопте, голове за мали фудбал, за хокеј на трави, палице и голове, препоне, монтажне препреке, самолепљива стопала и друго.
Спортске реквизите су уручили Жељко Танасковић (чувени одбојкаш-репрезентативац Србије) и Предраг Перуничић (чувени рукометаш-бивши репрезентативац Србије).
На свечаности је одржано и предавање „Правилно дозирање оптерећења код ученика од 1-4. разреда“, у оквиру пројекта „Вратимо спорт у школе“-везано за едукацију професора физичког васпитања у примени наведених реквизита.
На овом Пројекту, професор Драган Кантар ради у две нишке школе: ОШ „Чегар“ и ОШ „Душко Радовић“.

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s