Продужени боравак 2009/2010

Погледајте видео запис како смо се дружили у боравку… линк

1

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК је организовани облик рада који се проводи пре или после редовне наставе и саставни је део васпитно – образазовног рада који води учитељ разредне наставе.То је идеално решење за запослене родитеље који немају других могућности за збрињавање њихове деце, јер је њихово радно време дуже од школских обавеза ученика.

Продужени боравак је све већа потреба родитеља не само што кући нема ко да чува децу, већ зато што после наставе, са учитељем заврше домаће задатке и уз помоћ по потреби обраде још једном тог дана пређено градиво.

Осим тога имају на располагању и друге занимљиве садржаје прилагођене њиховом узрасту.2

ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА

У нашој школи је продужени боравак почео са радом 2009/10. године.Тренутно имамо боравак организован за ученике првог и другог разреда.

Учитељице у продуженом боравку су Љиљана Денић и Лела Митровић.

Рад је организован у учионици посебно опремљеној за те сврхе.

Сваки ученик има свој ормарић за гардеробу и обућу и посебан ормарић за школску торбу, књиге и остали прибор потребан за школски рад.

Време које ученици проводе у боравку користи се наизменично за учење, писање домаћих задатака, игру и одмор.

Ученици свакодневно са учитељицом понове садржаје које су тог дана учили редовно у школи и сваки ученик по потреби добије додатна објашњења и помоћ у савладавању градива.

Израђују се домаћи задаци и указује на евентуалне погрешке које се уз помоћ решавају и исправљају.

Увек, када је то могуће, ученици проводе време на свежем ваздуху. Организују се различите игре и спортско – рекреативне активности.3

ИСХРАНА

У школи постоји школска кухиња, у којој је исхрана плански организована тако да задовољава оптималну количину храњивих састојака потребних за правилан раст и развој, разноврсна је и мешовита те позитивно утиче на здравље деце и њихову радну способност у школи.Она обухвата доручак, ужину и ручак.

Постави коментар