ПО у школској 2013/2014.

План радионица

Plan rada vrsnjackog tima 2013-2014

radionice-7-2013

radionice-8-r-2013

________________________________________________________________________________

Učešće na I TiPO sastanku 3.10.2013.  – Učiteljski dom, Niš

Predstavljanje svega što smo kao PO tim uradili tokom šk. 2012/2013.

tipo sastanak uciteljski dom

____________________________________________________________________________________

U sredu 13.11.2013. u OŠ Čegar održan je I mentorski sastanakza BOŠ škole iz 5. kruga obuke.

Sastanak su vodile Maja Svetozarević i Snežana Šundrića prisutni su bili i predstavnici 3 MOŠ škole kao i predstavnici Kancelarije za mlade.

001

**************************************************************************************************************************

14.11.2013. одржана је презентација Програма Професионалне оријентације за наставнике наше школе.

Било је 10 присутних а водитељке су биле

Данијела Максимовић, Весна Станојевић и Снежана Шундрић.

***************************************************************************************************************************

У понедељак 16.12.2013. у одељењу 7/3 гост на часу
енглеског језика је био господин Кристофер Петрович,
новинар и путописац из Вирџиније, Америка. Ученици 7/3 су
разговарали са њим о његовом занимању као и о томе како
му се допада боравак у Нишу. Часу су присуствовали и
чланови Вршњачког тима за ПО и наставнице Марија Крстић
и Ана Живковић.

2013-12-16 17.52.19

*************************************************************************************************************************

У уторак 17.12.2013. у ОШ „Сретен Младеновић Мика“ одржан је 2. регионални састанак менторских школа. Чланови нашег ПО тима који су присуствовали састанку биле су Весна Станојевић и Александра Милосављевић.

DSC08933   DSC_0397

DSC_0395

———————————————————————————————————————————————————————–

У среду 12.02.2014. гости наше школе биле су представнице ГИЗ-а – Марија Радовановић и Александра Лакићевић-Добрић и новинарка из Немачке – Габријела Рзепке, која је правила репортажу о нашој школи и ПО тиму. Наиме, наша школа је одабрана да се нађе у ГИЗ-овој брошури са још 4 МОШ школе из Србије због свог иновативног начина на који спроводи програм ПО. Новинарку је највише занимало како користимо Скајп за интервјуе са експертима из иностранства и како колегама из Србије из МОШ/БОШ школа путем вики-сајта и вебинара нудимо могућност за стручно усавршавање.

???????????????

Након интервјуа са директором, наставницом Аном Живковић, консултанткињама ГИЗ-а из Ниша и представницима Канцеларије за младе и Удружења предузетница, новинарка је на немачком језику разговарала са члановима Вршњачког тима и представила им своје занимање. Тако смо имали још један реални сусрет са експертом на страном језику.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

У 12 часова смо имали укључење путем Скајпа – наш онлајн гост из Београда је био Милош Петровић, власник агенције MWEB која се бави израдом сајтова и интернет маркетингом.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Од 13 часова, наши гости су присуствовали двема радионицама, у 8/1 и 7/3. Ево како је било.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

*************************************************************************************************************************

У четвртак, 13. 2. 2014. године, у ОШ ,,Сретен Младеновић Мика“, одржан је 3. регионални састанак ментор школа. Састанак је водила регионална менторка Слађана Голубовић. У име ПО тима ОШ ,,Чегар“, састанку је присуствовала Весна Станојевић.

————————————————————————————————————————————————————————–

У среду 19.02.2014. од 14 до 18 часова,  у нашој школи је одржан 2. менторски састанак за ПО школе из петог круга обуке – водитељке састанка су биле Маја Светозаревић и Снежана Шундрић. ПО услуге које пружа наша школа представиле су координаторка ПО тима, Данијела Максимовић и Ана Живковић.

Одмах након тога, од 18 до 20 часова, одржан је и 2.ТиПО састанак на локалу а водитељка је била Маја Светозаревић. Присутни су били и чланови неколико МОШ и БОШ школа, који су присутнима презентовале своја ПО постигнућа, затим представници средњих школа, представница Удружења „Вилин вез“ а путем Скајпа се укључила и секретарка Привредне коморе Ниш која је присутнима понудила листу контаката за реализацију реалних сусрета. И на овом састанку су Данијела Максимовић и Ана Живковић представиле постигнућа наше школе на пољу ПО.

page

*************************

Вест о Скајп разговору са Фабијаном Кустоом на сајту ГИЗ-а

http://profesionalnaorijentacija.org/os-cegar-iz-nisa-realni-susreti-sa-dna-okeana/

Постави коментар