1.час – 05.10.2011.

Професорка разредне наставе Бојана Пешић  је осмислила час креативности из предмета Ликовна култура на тему Моје шаре. Реализацију су помогли ученици V-2 Павле Јовковић и Јован Милић, а часу су присуствовала 2 дечака, К. и А.

Најпре су се деца кроз игру представила. Затим су из кутије-кловн  не гледајући већ опипавајући, покушавали да погоде који је то предмет и извлачили предмете док кутија није била празна. То су били: кликери, тушеви, рукавице, сламчице за сок – сав материјал који им је био потребан за наредну активност.

Рад се одвијао у пару, уз тиху инструменталну музику. Дечаци су играјући се кликерима умоченим у туш различитих боја, стварали необичну слику на папиру о којој су касније причали. На другом папиру су дечаци правили разне шаре дувајћи у сламчице умочене у туш различитих боја.

Радови су на крају часа били окачени у радни простор Свратишта, а Павле и Јован су дечацима поклонили оригиналне сапуне необичних облика, упечатљивих боја и савршеног мириса које су направили у школи.

К. и А. су изразили жељу да се поново дружимо на шта је утицала њихова слобода у раду. Није било нетачних одговора,  сваки коментар, мишљење, тумачење рада је тачно а то много значи за стицање самопоуздања и развијање осећања радости и задовољства.

Постави коментар